Harcos meccsen nyert a Szolnoki Olaj a Körmend ellen

Megosztás

Az első negyedben még úgy tűnt, egy nagyon sima hazai győzelmet könyvelhet el a kosárlabda NB I tizenegyedik fordulójában a Szolnoki Olaj, de a jelentős előny rövid időn belül lecsökkent: a Körmend két negyedet is megnyert, az utolsót döntetlenre hozta, de hat ponttal így is az Olaj nyert.

Szolnok kosárlabdacsapata jól kezdte a mérkőzést, amire szükség is volt, hiszen volt mit törleszteni a szurkolóknak: az előző fordulóban simán kikaptak a jelenleg éllovas Szombathely ellen.

A szolnoki drukkerek szokás szerint érthetően adták Miodrag Rajkovics vezetőedző tudtára kívánságukat, jelen esetben azt, hogy Révész Ádám lépjen pályára. Szükség is volt a center játékára, hiszen az első negyedben megszerzett tizenkét pontos eredmény (28-16) fokozatosan apadni kezdett a következő két játékrészben.

Természetesen az sem véletlen, hogy Révész beállása után a körmendi támadások is egyre inkább elhaltak, pedig addig fokozatosan tapadtak az Olajra.

Rajkovics kihagyta a kezdőből az alapembernek számító Dustin Thomast, de visszatért a sérüléséből, és egyből remek formát nyújtott az amerikai Demajeo Wiggins. Az utolsó negyedet 16-16-os döntetlenre hozták a csapatok, így állt be a 79-73-as végeredmény az Olaj javára.

Miodrag Rajkovics nagy elismeréssel beszélt a csapatáról, akik szerinte extrém módon jól játszottak. „Kiemelném a 20 szerzett asszisztot és a 43 lepattanónkat. A győzelmünk attól értékes, hogy mindenki részt vállalt belőle. Hosszú idő után először uraltuk a festéket Wiggins és Révész nyomán, így a kinti játékosainknak több területe maradt. Ezt szeretnénk megtartani, és még jobban dobni a hárompontosokat.”

A vendég körmendiek mestere szerint megérdemelten nyert a Szolnok és nyilatkozatában gratulált a kulcsfontosságú szerepet betöltő Révész Ádámnak. „Kis dolgokban hibáztunk, nem koncentráltunk eléggé. Illetve amíg nem tér vissza legalább egy a sérült irányítóink közül, addig továbbra is nehéz helyzetben leszünk.”

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Egis Körmend 79–73 (28–16, 15–17, 20–24, 16–16)

Képek: bball1.hu

Kapcsolódó cikkek